Ένα ηχηρό διαζύγιο έβγαλε στην αγορά την πιο ακριβή συλλογή έργων τέχνης στην ιστορία

Newsroom
Newsroom

Aνάμεσα στα έργα υπήρχαν πίνακες του Μαρκ Ρόθκο, του Άντο Γουόρχολ, του Πικάσο και του Τζακομέτι.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας του real estate Χάρι Μάκλοβ και η επί πολλές δεκαετίες σύζυγός του, Λίντα, χώρισαν. Και χώρισαν πολύ άσχημα, κρίμα γι αυτούς.

Ο κόσμος της Τέχνης, όμως, δεν συμμερίζεται τη στενοχώρια μας, καθώς εξ αιτίας αυτού του διαζυγίου, βγήκε στην αγορά η τεράστια συλλογή έργων τέχνης του (πρώην) ζευγαριού, που έπιασε σε δημοπρασία συνολικά 922 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι πλέον η ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης που δημοπρατείται στην ιστορία, καθώς ξεπέρασε τη συλλογή της Πέγκι και του Ντέιβιντ Ροκφέλερ που είχε την ίδια τύχη το 2018 και είχε συγκεντρώσει 835,1 εκατομμύρια.

Οι Μάκλοβ αφου φαγώθηκαν στα δικαστήρια και στα ταμπλόιντ, έδωσαν τα έργα τους στους Sotheby’s της Νέας Υόρκης. Χτες, Δευτέρα 16 Μαΐου δημοπρατήθηκε και το δεύτερο μέρος της συλλογής, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, κάνοντας εκείνους πολύ πιο πλούσιους και κάποιους αγοραστές πολύ ευτυχισμένους.

Η χθεσινή δημοπρασία περιλάμβανε 30 έργα, που πουλήθηκαν όλα αποφέροντας 241,6 εκατομμύρια. Το πρώτο μέρος είχε δημοπρατηθεί τον περασμένο Νοέμβριο προς 676 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι παράξενο που το ενδιαφέρον για τη χθεσινή δημοπρασία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, καθώς ανάμεσα στα έργα υπήρχαν πίνακες του Μαρκ Ρόθκο, του Άντο Γουόρχολ, του Πικάσο και του Τζακομέτι.

 

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ