Ερώτηση Συντυχάκη για τα προβλήματα λειτουργίας των κολυμβητηρίων

Ερώτηση Συντυχάκη για τα προβλήματα λειτουργίας των κολυμβητηρίων

Αναλυτικά η ερώτηση του Ηρακλειώτη Βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης με θέμα, τα προβλήματα και τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας στα κολυμβητήρια, λόγω των μεγάλων εξόδων για ενέργεια και ύδρευση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

''Με την πολιτική της πράσινης μετάβασης, που εφαρμόζεται από το 2011 μέχρι σήμερα, το φυσικό αέριο έγινε στρατηγικό καύσιμο για την παραγωγή Ενέργειας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες, που αφορούν πρώτα από όλα τα λαϊκά εισοδήματα, αλλά βεβαίως και τη λειτουργία των δήμων, τουλάχιστον όσον αφορά κοινωνικές παροχές και ανάγκες.

Σε αυτές τις συνθήκες, η λειτουργία υποδομών των δήμων γίνεται προβληματική, λόγω και των πολύ μεγάλων αυξήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία των κολυμβητηρίων, γιατί αφορά χιλιάδες αθλητές των σωματείων και χιλιάδες ασκούμενους στους δήμους. 

Το επόμενο διάστημα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, πολλά κολυμβητήρια να υπολειτουργούν ή και να αναστείλουν την λειτουργία τους, αφού οι λογαριασμοί ενέργειας και ύδρευσης έχουν φτάσει στα ύψη. Ήδη, αρκετά κολυμβητήρια έχουν περιορίσει την λειτουργία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους λουόμενους και τις συνθήκες της πισίνας (μείωση ωρών, δεν ζεσταίνεται όλες τις ώρες το νερό κ.α.).

Εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, είναι σίγουρο ότι το επιπλέον κόστος θα επιβαρύνει τους αθλητές, τα σωματεία και τους γονείς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους δήμους για την λειτουργιά των κολυμβητηρίων, να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος και να μην επιβαρυνθεί η λαϊκή οικογένεια και τα αθλητικά σωματεία''. 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ