Εξαδάκτυλος: Θα ήταν τρομακτικά επικίνδυνο να ανοίξουν πριν το Πάσχα δημοτικά και γυμνάσια

Εξαδάκτυλος: Θα ήταν τρομακτικά επικίνδυνο να ανοίξουν πριν το Πάσχα δημοτικά και γυμνάσια

«Ναι» σε μετακίνηση μεταξύ νομών με ίδιο ιϊκό φορτίο το Πάσχα

Επικίνδυνο θεωρεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων πριν το Πάσχα ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι καλή.

Για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ δεν αναμένεται άμεση αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας. Τοποθέτησε χρονικά την αποσυμπίεση ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστούν νυχτερινές εκδηλώσεις χιλιάδων ατόμων ή δεν θα δούμε κοσμοπλημμύρα στην Ερμού.

 

Υπέρ των μετακινήσεων το Πάσχα

Ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, αλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία. Όπως είπε κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.

«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας, γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε.

 

Δείτε επίσης:

 

 

 

Σταμπουλίδης: Ο τρόπος που λειτουργεί το λιανεμπόριο είναι υποδειγματικός

Μ. Θεμιστοκλέους για AstraZeneca: Καμιά ανησυχία για το εμβόλιο

Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη: Αγγίζουμε τα 5.000 κρούσματα ημερησίως

Παυλάκης: «Βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας»

Εμβολιασμένος αλλά με κορωνοϊό, ο πατέρας του Σαρηγιάννη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ