Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες, δηλώνει ο Θ. Κοντογεώργης

Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες, δηλώνει ο Θ. Κοντογεώργης

Την τρέχουσα εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 100.000 εμβολιασμοί, είπε ο γ.γ. Συντονισμού

Την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες θα εξετάσει η κυβέρνηση στα μέσα Οκτωβρίου δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Θα αξιολογήσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού δούμε πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ 13 Σεπτεμβρίου, απάντησε ότι «είναι μέτρα ενθάρρυνσης για τον εμβολιασμό. Χρειάζονται χρόνο να αποδώσουν».

«Οι πρώτοι αριθμοί και τάσεις είναι αισιόδοξοι. Δίνουμε ώθηση για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί» σχολίασε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως είπε, τις 2 πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου υπήρχαν 20 – 25 χιλιάδες προγραμματισμοί νέων ραντεβού εβδομαδιαίως για εμβόλιο. Μετά τις 15 Αυγούστου, οι εβδομαδικαίοι εμβολιασμοί έφτασαν τις 80.000, ενώ όπως είπε, την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ