Γεννηματά σε Ευρωπαίους σοσιαλιστές: Όχι άλλη υποχωρητικότητα στην Τουρκία

Γεννηματά σε Ευρωπαίους σοσιαλιστές: Όχι άλλη υποχωρητικότητα στην Τουρκία

Nα υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στη λογική ενός νέου Ελσίνκι, ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

 

Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά από την πλευρά της αναφέρθηκε στη Τουρκία λέγοντας, ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει θετική ατζέντα με την Άγκυρα, διασφαλίζοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις στη λογική ενός νέου Ελσίνκι και χωρίς υποχωρήσεις.

Αυτο θα συμβεί με την υποχρέωση της Τουρκίας να προσχωρήσει στη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας. Επιπλέον, την άρση του casus belli κατά της Ελλάδας. Την πλήρη εγκατάλειψη κάθε προκλητικής ενέργειας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τη συνεργασία για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Μιλώντας για την οικονομία μετά την πανδημία και το Ταμείο Ανάκαμψης, η προεδρος του ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως, «χρειάζεται μια δικαιότερη Ευρώπη για να αποφύγουμε μια νέα κοινωνική κρίση». «Χωρίς το “νεκρό” πια Σύμφωνο Σταθερότητας, την πολιτική της διαρκούς λιτότητας και της κοινωνικής ανέχειας. Να μειώσουμε τις ανισότητες», σημείωσε.

Τελος, επανέλαβε την πάγια θεση του κομματης της ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, ως μέσο στήριξης και ανάπτυξης των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ευρώπη».

Αύριο Παρασκευή, η κ. Γεννηματά θα συμμετάσχει στη σύνοδο ηγετών των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Βερολίνο. Θα συζητηθούν θέματα όπως, η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων αλλά και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Επιπλέον, το Κίνημα Αλλαγής, θα παρουσιάσει το «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ