Γώγος για το κρουαζιερόπλοιο: «Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ»

Γώγος για το κρουαζιερόπλοιο: «Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ»

 Όσον αφορά το αλαλούμ με τα κρούσματα κορωνοϊου σε κρουαζιερόπλοιο ανέφερε πως δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά μαζικά τεστ.

Εξήγηση για το πως βρέθηκαν και τα 12 τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το cretalive((δείτε ΕΔΩ, να είναι ψευδώς θετικά επιχείρησε να δώσει ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο Mega Channel ο κ. Γώγος είπε ότι «δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Ακουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει», ενώ για το πως μπορεί να βγήκαν θετικά αρχικά και τα 12 τεστ είπε ότι «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ».

Επίσης, ο κ. Γώγος είπε ότι τα νούμερα των κρουσμάτων είναι υψηλά ώστε να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. «Σταθεροποίηση σε τέτοια νούμερα ψηλά δεν είναι ικανοποιητική. Πρέπει να πέσουνε οι αριθμοί, πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τεστ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν γίνονται πολλά τεστ πρέπει να δούμε να εκατοστιαίο ποσοστό των θετικών» ανέφερε.

Έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των νοσηλευομένων και των νοσούντων σε μονάδες, παραμένει όμως αρκετά υψηλός. «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, η συμμόρφωση πρέπει να ‘ναι 100% αυτή τη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη περίοδος τώρα, είναι λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή περίοδο που θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος» τονίζει.

«Για να μην προχωρήσουμε σε μέτρα πιο επώδυνα θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα αυτά, των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε από την προσεχή εβδομάδα» καταλήγει ο καθηγητής. Όσον αφορά το αλαλούμ με τα κρούσματα κορωνοϊου σε κρουαζιερόπλοιο ανέφερε πως δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά μαζικά τεστ.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ