Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν 416 νέα κρούσματα και πέντε ακόμα θάνατοι

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώρωσαν για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Σημειώνεται πως νωρίτερα ανακοινώθηκαν 416 νέα κρούσματα και πέντε ακόμα θάνατοι (Δείτε ΕΔΩ).

Κατά την ενημέρωση ο καθηγητής Μαγιορκίνης επιβεβαίωσε πως το μεγαλύτερο φορτίο του κορωνοϊού για ακόμα μια μέρα  εντοπίζεται στην Αττική. Μάλιστα τα κρούσματα σήμερα ήταν 240 στην Αττική.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως οι διασωληνωμένοι στη χώρα παρά τη μικρή κάμψη είναι ξανά πάνω από 70 και συγκεκριμένα 79.

 

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, (δείτε ΕΔΩ)  ο καθηγητής είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε. «Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Ακόμη ανέφερε πως μετά τα επαναλαμβανόμενα αρνητικά τεστ δεν υπάρχει καμιά ανησυχία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ