Η αρχαία ελληνική διατροφή στο πανεπιστήμιο Yale!

Στόχος του συμποσίου ήταν να αναβιώσει η αρχαία ελληνική κουζίνα

Τα θετικά πρόσημα της αρχαίας ελληνικής διατροφής αλλά και της μεσογειακής στην υγεία του ανθρώπου, παρουσιάστηκαν σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Καθηγητή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Yale, Τάσσο Κυριακίδη. Στόχος του συμποσίου ήταν να αναβιώσει η αρχαία ελληνική κουζίνα αλλά και η μεσογειακή που είναι απόγονος της, όπως τόνισε ο κ. Κυριακίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 

Οι περίπου 230 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά για τις ευεργετικές ικανότητες της αρχαίας ελληνικής αλλά και της μεσογειακής διατροφής, στην υγεία του ανθρώπου, με βάση το ελαιόλαδο. Επίσης με τη βοήθεια ενός σεφ από τη Νέα Υόρκη παρασκευάστηκαν συνταγές που υπήρχαν τα αρχαία χρόνια.

Εξάλλου ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει μια κλινική μελέτη με σπουδαστές του Yale για τα καλά που προσφέρει η ελιά στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ