Η Επιτροπή παρακολούθησης Ποινικού Κώδικα θα εισηγηθεί περισσότερο χρόνο στη φυλακή για βαριά αδικήματα

Η Επιτροπή παρακολούθησης Ποινικού Κώδικα θα εισηγηθεί περισσότερο χρόνο στη φυλακή για βαριά αδικήματα

Mε αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Περισσότερο πραγματικό χρόνο στις φυλακές για βαριά αδικήματα θα εισηγηθεί με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Μαργαρίτη θα εισηγηθεί σειρά σοβαρών αδικημάτων και εφόσον δεν υπάρχει καταδίκη σε ισόβια, οι κατάδικοι να εκτίουν τα 4/5 της ποινής τους από τα 3/5 που είναι σήμερα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΑΝΤ1, σήμερα αν για μια κακουργηματική ληστεία επιβληθεί ποινή 15 ετών, ο δράστης θα αποφυλακιστεί αν έχει εκτίσει πραγματικά και με μεροκάματα τα 3/5 της ποινής, δηλαδή 9 χρόνια. Από τα αυτά τα 2/5, τα 6 χρόνια, θα πρέπει να είναι πραγματικά στη φυλακή.

Σύμφωνα με την πρόταση, η πραγματική φυλάκιση αυτού του ανθρώπου θα αυξηθεί κατά 1/3, δηλαδή θα χρειαστεί να μείνει στη φυλακή 9 χρόνια + 1/5 ακόμη, που θα είναι σε μεροκάματα που θα έχει δουλέψει στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η αύξηση θα ισχύσει για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα -σε περίπτωση που δεν υπάρχει ισόβια κάθειρξη- και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, σεξουαλικά εγκλήματα και άλλα από αυτά που χαρακτηρίζουμε πολύ βαριά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ