Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Γιώργο Λεβεντογιάννη

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Γιώργο Λεβεντογιάννη

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο για την απώλεια του Γιώργου Λεβεντογιάννη

Ανακοίνωση για τον θάνατο του σπουδαίου δημοσιογράφου Γιώργου Λεβεντογιάννη εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιώργου Λεβεντογιάννη, ενώ ενημερώνει ότι η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 18:30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Ο δημοσιογράφος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Λεβεντογιάννη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα, σε ηλικία 80 ετών" σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, παραθέτοντας το πλούσιο βιογραφικό του μεγάλου δασκάλου.

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1941.Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1961 στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος» ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή», «Σημερινά», όπου έγινε διευθυντής σε ηλικία 29 ετών και από το 1967 έως το 1985 στην «Ακρόπολις», στην οποία διετέλεσε διευθυντής από το 1975. Μετά την Ακρόπολη θα ακολουθήσει η διεύθυνση της εφημ. «Έθνος». Το 1992 αναλαμβάνει Διευθυντής Ειδήσεων του Τ/Σ «Mega Channel», και αμέσως μετά Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Ειδικός Σύμβουλος. Τέλος, υπήρξε Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Είχε συγγράψει το βιβλίο «Προβλήματα Ελευθεροτυπίας».

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης είχε μία λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία γεμάτη επιτυχίες και αποκλειστικότητες. Άριστος γνώστης του επαγγέλματός μας, εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά τόσο στις εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση. Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός αλλά δίκαιος ανέδειξε πλήθος νεώτερων συναδέλφων στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ανέλιξης.

 
"Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται θερμά την αγαπημένη του σύζυγο Ρένα, τα παιδιά του και ιδιαίτερα την κόρη του Κατερίνα, η οποία συνεχίζει στα βήματα του πατέρα της και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο" αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ