«Ιανός»: Αλώβητη η Κέρκυρα από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα

 «Ιανός»: Αλώβητη η Κέρκυρα από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία που πλήττει Λευκάδα είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε σκάφη, ενώ ιστιοπλοϊκό σκάφος που ήταν δεμένο στο Νυδρί, έχει σχεδόν βυθιστεί.

«Αλώβητη» παραμένει η Κέρκυρα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ιανός» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που προκάλεσε στο νησί ήπιες βροχοπτώσεις, ενώ τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν κατά τόπους καταιγίδες, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Αυτή την ώρα οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα κλειστά είναι σήμερα, προληπτικά, σχολεία στη Νότια Λευκάδα και συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Απολλωνίων και της Κοινότητας Καλάμου, μετά από χθεσινή απόφαση του δημάρχου, Χαράλαμου Καλού και των προϊσταμένων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
Κακοκαιρία «Ιανός»: Βυθίστηκε σκάφος στην Λευκάδα

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία που πλήττει Λευκάδα είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε σκάφη, ενώ ιστιοπλοϊκό σκάφος που ήταν δεμένο στο Νυδρί, έχει σχεδόν βυθιστεί. «Είμαστε σε επιφυλακή και σε πλήρη ετοιμότητα. Ο "Ιανός" φέρεται να μην κατάφερε να πλήξει ιδιαίτερα το νησί, όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από όλους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός.

Σημειώνεται ότι την μεγαλύτερη ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων γνώρισαν στη διάρκεια της νύχτας η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ