«Κλείδωσε» η παράταση κυκλοφορίας για τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα

Αναμένονται το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Μπορεί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να συνεχίζει αυτή την ώρα τη συνεδρίασή της, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η παράταση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο έχει «κλειδώσει». Έτσι oι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 9 το βράδυ και όχι έως τις 7 το βράδυ μέχρι τώρα. Ανακοινώσεις και περισσότερες διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το Νίκο Χαρδαλιά. 

Ενστάσεις διατυπώνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μερίδα λοιμωξιολόγων στη διακηρυγμένη κυβερνητική πρόθεση για «βαλβίδες αποσυμπίεσης» φοβούμενοι... υπερβολική χαλάρωση της βαλβίδας. Η κυβέρνηση επιθυμεί να «ξεκλειδώσουν» κάποιοι περιορισμοί, γνωρίζοντας την κόπωση των πολιτών. Αρκετοί λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, προβληματίζονται, και στη συνεδρίαση της επιτροπής αυτή την ώρα εκτιμάται ότι έχουν πέσει στο τραπέζι διαφορετικές θέσεις. 

«Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε. Όλοι έχουμε κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι με την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, δεν συζητάμε για άνοιγμα», επεσήμανε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον Θέμα FM. Στην ουσία η κ. Πελώνη έκανε τη διάκριση μιλώντας για προσαρμογές με στόχο την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι η στιγμή για άνοιγμα». Όπως είπε η κ. Πελώνη «Μιλάμε άρα για στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή των μέτρων». 

 

 

Δείτε επίσης:

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» της οικονομίας

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ