Κοντογεώργης: Τον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν το πρώτο τρίμηνο του έτους

Κοντογεώργης: Τον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν το πρώτο τρίμηνο του έτους

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν γίνει οι εμβολιασμοί των πολιτών άνω των 60 ετών και όσων πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, τόνισε  ο ΓΓ. Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο κ. Κοντογεώργης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ανέφερε ακόμη ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και τον ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Εκτίμησε ότι η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες θα ανοίξει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και λίγες μέρες μετά θα ανοίξει για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

 

Πηγή: parapolitika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ