Κορωνοϊός: Καλά στην υγεία της η 15χρονη που βρέθηκε θετική σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

 Κορωνοϊός: Καλά στην υγεία της η 15χρονη που βρέθηκε θετική σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική

Καλά είναι στην υγεία της η 15χρονη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκήνωσης από τη Νέα Φωκαία Χαλκιδικής, αργά χθες το βράδυ τούς γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωση από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου.

Η 15χρονη, στις 9 Ιουλίου, ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της κατασκήνωσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, την παρακολούθησαν για 24 ώρες, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς της. Στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις στο νοσοκομείο της Βέροιας.
Δεν χρειάστηκε νοσηλεία η 15χρονη στη Χαλκιδική

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, η 15χρονη υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική σε Covid-19, είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν αμέσως με τον ΕΟΔΥ και -σύμφωνα με τις συστάσεις του- απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο κατάλυμα με τη 15χρονη, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ