Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Λαμία και Ομβριακή

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε Λαμία και Ομβριακή

Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές του Νομού για δυο εισαγόμενα κρούσματα στη Λαμία και ένα σε μια ηλικιωμένη στην Ομβριακή Δομοκού.

Ο κορωνοϊός χτυπάει την πόρτα και της Φθιώτιδας γι αυτό θα πρέπει αν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές ακόμη και με συγγενικά πρόσωπα που έρχονται στον τόπο καταγωγής για διακοπές ή για να δουν τους γονείς τους και γενικά τους δικούς τους ανθρώπους.

Στη Φθιώτιδα εκτός από το ένα επίσημο καταγεγραμμένο κρούσμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ και αφορά στην ηλικιωμένη που νοσηλεύεται προσωρινά στο "Πέτρινο" του ΓΝ Λαμίας, έχουμε ακόμη τρία νέα κρούσματα.

Ζευγάρι Λαμιωτών από Ρουμανία

Το ζευγάρι από τη Λαμία που εργάζεται στη Ρουμανία ήρθε για ολιγοήμερες διακοπές. Στα σύνορα που ελέγχθηκαν δεν είχαν κάποιο πρόβλημα. Όμως όταν έφτασαν Λαμία μετά από λίγο είχαν κάποια συμπτώματα και επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ τους καθησύχασε. Ωστόσο το ζευγάρι πήρε την πρωτοβουλία να πάει στο πανεπιστημιακό της Λάρισας που είναι νοσοκομειο αναφοράς και εκεί αφου έδωσε δείγμα για τεστ, επέστρεψε στη Λαμία.

Τα δείγματα βγήκαν και τα δυο θετικά και έτσι το ζευγάρι τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η ηλικιωμένη στην Ομβριακή

Η 82χρονη από την Ομβριακή δέχτηκε τις προηγούμενες ήμερες την επίσκεψη από την κόρη της η οποία διαμένει στην Καρδίτσα. Όταν η κόρη της επέστρεψε στο σπίιτι της είχε κάποια συμπτώματα και κάνοντας το τεστ βγήκε θετική.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε τεστ και στην ηλικιωμένη μητέρα της η οποία αποδείχτηκε ότι είχε κολλήσει τον κορωνοϊό και τώρα νοσηλεύεται και αυτή στην ειδική μονάδα στο "Πέτρινο" του ΓΝ Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ