Κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας ζητά ο Μητσοτάκης

Κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας ζητά ο Μητσοτάκης

Τί δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής

Να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής, μετά τη χθεσινή “απαγωγή” του αεροσκάφους της Ryanair, που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους, και οι αρχές της χώρας το ανάγκασαν να προσγειωθεί στο Μινσκ για να συλλάβουν τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς.

“Είναι μία πράξη που ισοδυναμεί ουσιαστικά με κρατική αεροπειρατεία. Δεν αρκεί μόνο να παραμείνουμε σε φραστικές καταδίκες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το συντομότερο δυνατό ένα νέο πλέγμα ισχυρών κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, έτσι ώστε να στείλει ένα μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξη του, δείχνοντας την ξεκάθαρη θέση που θα έχει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Το πιστοποιητικό

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών για το ζήτημα του νέου κανονισμού ο οποίος θα διέπει την λειτουργία του πιστοποιητικού COVID», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αποτέλεσε εξάλλου ελληνική πρωτοβουλία», και συμπλήρωσε:

«Και χαίρομαι ιδιαίτερα που το πιστοποιητικό αυτό θα τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η χώρα μας θα φτάσει στο ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. «Επιταχύνοντας σημαντικά την επιχείρηση «Ελευθερία» χτίζουμε το τείχος ανοσίας το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Και βέβαια η υποδοχή επισκεπτών το καλοκαίρι με ασφάλεια αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση», επισήμανε.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ