"Το τρένο των εμβολιασμών έχει ξεκινήσει" - 49.661 εμβολιασμοί έως σήμερα

"Το τρένο των εμβολιασμών έχει ξεκινήσει" - 49.661 εμβολιασμοί έως σήμερα

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών

Η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, τέθηκε σε λειτουργία από το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς  από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού:

  • Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.
  • Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού από τον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034
  • Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.
  • Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.
  • Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

 

 

 

 

Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19, τον κορωνοϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, την προοπτική των εμβολίων, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την πιθανή επέκταση του λοκντάουν συμμετείχε εκτός από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

 

 

Μαρία Θεοδωρίδου: Το τρένο κυλά σε σταθερές ράγες 

«Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες. Επιταχύνει και θα επιταχύνει περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και πρόσθεσε: «Φορτώνονται βαλίτσες σε αυτό το τρένο και πολλοί επιβάτες που με την πάροδο του χρόνου, θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ας είμαστε αισιόδοξοι, ας χαρούμε αυτό το ταξίδι, ο προορισμός είναι κοινός: είναι η ασφάλεια, είναι η ελευθερία. 

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας για άτομα άνω των 85 αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου και υπενθύμισε τον λόγο για τον οποίο έγινε η προτεραιοποίηση αυτής της ηλικίας.

«Η πανδημία έδειξε ότι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85, τα άτομα που μπήκαν στα νοσοκομεία και ατυχώς, σε ψηλό ποσοστό, δεν βγήκαν από τα νοσοκομεία.

 

 

Η μεγάλη αυτή ηλικία συνδέεται με την γήρανση του ανοσολογικού συστήματος, με την συνύπαρξη και άλλων ανοσολογικών καταστάσεων, αλλά αυτό που φάνηκε, ανεξάρτητα από τους δύο αυτούς παράγοντες, είναι ότι μόνη η ηλικία αποτελεί τον σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου» είπε η κ. Θεοδωρίδου επισημαίνοντας ότι σε όλα τα προγράμματα εμβολιασμού όλων των χωρών, πρώτη ομάδα μετά τους υγειονομικούς και τις κλειστές δομές, είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών.

 

 

 

Μάριος Θεμιστοκλέους: 49.661 εμβολιασμοί έως σήμερα 

"Έως σήμερα έχουν γίνει 49.661 εμβολιασμοί στο σύνολο τους που αντιστοιχεί σε 0,46% του πληθυσμού" τόνισε ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Όπως πρόσθεσε  "427.050 δόσεις θα φτάσουν στην χώρα έως τέλος Ιανουαρίου. 362.700 δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου και 458.675 τον Μάρτιο. Σύνολο από την εταιρεία Pfizer η χώρα μας θα πάρει έως τέλος Μαρτίου 1.348.425". 

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει από τη Moderna 240.000 δόσεις για το 1ο τρίμηνο του έτους. 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ