Μαγιορκίνης: Θα χάσουμε τον έλεγχο αν ανέβουν πάνω από 400 τα κρούσματα

Μαγιορκίνης: Θα χάσουμε τον έλεγχο αν ανέβουν πάνω από 400 τα κρούσματα

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο που χτυπά τους νέους, ανέφερε ο καθηγητής

“Μπορεί ο κορωνοϊός να χτυπά περισσότερο τους νέους, ωστόσο παραμένει το ίδιο επικίνδυνος” ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο που χτυπά τους νέους. Θα δούμε άτομα που δεν το περιμέναμε να χρειαστούν διασωλήνωση ή νοσοκομείο. Θα είναι και ιδιαίτερα βαριά τα αποτελέσματα εάν δούμε νέους να πεθαίνουν και αυτό έχει γίνει στο εξωτερικό. Όταν υπάρχει μεγάλη εξάπλωση στους νέους είναι πολύ πιθανόν να συμβεί».

Δίνει μάλιστα και συμβουλές στους συμπολίτες εξηγώντας τους την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων. «Είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει ότι τα μέτρα είναι για να ελεγχθεί η μετάδοση του ιού. Να συμμετέχουν όλοι στην κοινή προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης τους ιού. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων να εκσφενδονίζεται πάνω από 350, ενώ θα ανέβει και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Όταν συμβούν αυτά οι κινήσεις που έχουμε να κάνουμε για να παγώσουμε την επιδημία είναι πολύ περιορισμένες και συγκεκριμένες. Δεν θα μπορούν οι άνθρωποι να βρίσκονται πάνω από 50 σε συγκεντρώσεις, σε διάφορους χώρους. Θα επικεντρωθούμε στους κλειστούς χώρους. Δεν θέλουμε να πάρουμε μέτρα δυσβάσταχτα για την οικονομία. Η ηλικιακή ομάδα 10-18 ετών είναι η ομάδα εισόδου στα σπίτια. Είναι θέμα χρόνου να το δούμε να συμβαίνει. Από τη στιγμή που κάποιος θα έχει επαφές σε νεαρούς ανθρώπους μπορεί να μεταδώσει τον ιό και σε άλλο ηλικιακό γκρουπ».

Αναφέρθηκε και στην 27χρονη γιατρό από τη Λάρισα που διασωληνώθηκε λέγοντας. «Δεν ξέρω αν η γιατρός έχει υποκείμενα νοσήματα. Περιμένουμε 1 στα 1000 περιστατικά σε αυτή την ηλικία να χρειάζεται διασωλήνωση».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ