Με τη μορφή του «επείγοντος» το νομοσχέδιο για τους πληγέντες από τον Ιανό

Με τη μορφή του «επείγοντος» το νομοσχέδιο για τους πληγέντες από τον Ιανό

Αναστολή ΕΝΦΙΑ, τηλεκπαίδευση και αναστολή τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης ανάμεσα στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο


Με τη μορφή του «επείγοντος» αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την άμεση στήριξη των πληγέντων, διατάξεις για την αναστολή του ΕΝΦΙΑ, αλλά και ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, που αφορούν στην τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διατάξεις θα προβλέπουν τα χρηματικά ποσά που θα δοθούν στους πληγέντες από τον Ιανό. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί ενίσχυση 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του. Επιπλέον 600 ευρώ στις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και 600 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα, θα παρέχεται ενίσχυση μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας, αλλά και ειδική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν κάποιας μορφής αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή. Τέλος αναμένεται και διάταξη για αναστολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών για τους πληγέντες από την κακοκαιρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχουν και διατάξεις για αναστολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, αλλά και μια διάταξη του υπουργείου εργασίας για την απασχόληση στις περιοχές που επλήγησαν. Να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να εισαχθεί στις αρμόδιες Επιτροπές, ενώ η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί σε μια συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ