Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη γράψει τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη γράψει τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας»
Newsroom
Newsroom

Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα των παρακολουθήσεων από τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Να μην «προκαλεί» κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, που είπε ότι οι απαντήσεις για τις υποκλοπές «θα δοθούν με το δέοντα τρόπο», σημείωσε ότι «αρχικά, μας έλεγαν ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και, αν γίνονται, τις κάνουν ιδιώτες».

«Μετά», προσέθεσε, «μας είπανε ότι γίνονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων μόνο κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών, αλλά δε γίνονται παρακολουθήσεις πολιτικών».

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Στο τέλος, αναγκάστηκαν να παραιτήσουν τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και τον διοικητή της ΕΥΠ, διότι τελικά γίνονται και παρακολουθήσεις πολιτικών, αλλά εν έγνοια του πρωθυπουργού, που πάνω από όλα είναι νόμιμες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μάλιστα: «Μήπως μετά από όλα αυτά πάει πολύ να προκαλεί και από πάνω ο κ. Οικονόμου, λέγοντάς μας ότι θα απαντήσουν με σεβασμό στους θεσμούς και στον χρόνο που πρέπει;».

Και σε πιο αυστηρούς τόνους δήλωσε ότι «σεβασμός στους θεσμούς από αυτούς που έχουν ξεφτιλίσει το κράτος δικαίου δεν μπορεί να υπάρξει».

«Το παιχνίδι τελείωσε κ. Οικονόμου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη γράψει τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 

Οικονόμου: «Με θεσμικό σεβασμό και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον»

Σε δήλωση-απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, τόνισε ότι στο τέλος της διερεύνησης της υπόθεσης των υποκλοπών, θα γίνει οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι συνεπής στους θεσμούς και υπέρμαχος της αλήθειας.

«Οι απαντήσεις θα δοθούν με θεσμικό σεβασμό και με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές, ο οποίος χαρακτήρισε υποκριτική τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι μέγα λάθος, αλλά μέγα σκάνδαλο»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει».

Κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει συνειδητά ψέματα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης «δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο, ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε και αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία».

«Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Και σημείωσε ότι «καμιά υποκριτική συγγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ