Νέους διορισμούς εκπαιδευτικών προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως

Newsroom
Newsroom

«Φέτος θα προχωρήσουμε σε άλλους 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών» – Όσα είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Για το θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών της χώρας μας μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τονίζοντας αρχικά πως οι δύο βασικοί άξονες σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση είναι η επένδυση στο εκπαιδευτικό υλικό και στους εκπαιδευτικούς.

Η υπουργός συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε αρχικά πως «για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Και ακούγαμε συνεχώς για κενά στα σχολεία. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε διορίσει σχεδόν 25 χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Προανήγγειλε έπειτα πως φέτος θα γίνουν ακόμη 3.700 διορισμοί, γεγονός που θα φτάσει τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στους 28.500.

«Επενδύουμε σε ό,τι πολυτιμότερο έχει η εκπαίδευση προκειμένου να χτίσουμε σταθερούς δεσμούς μεταξύ των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας», προσέθεσε η υπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη αναφορικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η υπουργός το χαρακτήρισε «θεσμική ασέβεια».

«Εξεπλάγην. Αυτό το οποίο είπε ο κ. Ανδρουλάκης είναι θεσμική ασέβεια. Δεν μπορείς να λες ψηφίστε με αλλά είναι άγνωστος Χ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός» δήλωσε.

Συνέχισε επισημαίνοντας το συνολικό έργο των τεσσάρων ετών κυβέρνησης της ΝΔ και είπε πως πιστεύει «ότι οι πολίτες θα μας κρίνουν για το συνολικό έργο. Εμείς επιδιώκουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμη δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο με στελέχη της ΝΔ. Επιδιώκουμε την αυτοδυναμία προκειμένου να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

«Η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα διαμορφώσει τους όρους σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι καθοριστική η πρώτη κάλπη και για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να προσέλθουμε στην πρώτη κάλπη και να εκφραστεί η Ελληνίδα και ο Έλληνας» κατέληξε η υπουργός.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ