Ο Τσίπρας παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο δρόμος της επανεκκίνησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος σε εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Οικονομία – Ανάπτυξη – Κοινωνική Συνοχή – Ο Δρόμος της Επανεκκίνησης».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας και συνομιλεί με τους: Δημήτρη Αυγητίδη, Αιμιλία Αυγουλέα, Λούκα Κατσέλη, Γιώργο Καββαθά, Κώστα Μίχαλο και Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Τρεις πυλώνες

Το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει τρεις πυλώνες:

– Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας τόσο προς το Δημόσιο, όσο και προς τις τράπεζες.

– Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους

1. Χρεος πανδημίας: Για τα «κορονοχρέη» προβλέπεται διαγραφή διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για συγκεκριμένες κατηγορίες χρεών έως και 60% και αποπληρωμή της υπόλοιπης οφειλής σε έως 120 δόσεις, με χαμηλό ή μηδενικό επιτόκιο.

2. Ενίσχυση Επιχειρήσεων: Μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για ένα χρονικό διάστημα.

3. Μόνιμο Πλαίσιο Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους: προβλέπει την κατάργηση του νέου Πτωχευτικού Νόμου και νέο πλαίσιο με επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας. ( Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει τον πτωχευτικό νόμο)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ