Πάτρα: "Μπλόκα" στήθηκαν παντού ενόψει Μ. Εβδομάδας

Πάτρα: "Μπλόκα" στήθηκαν παντού ενόψει Μ. Εβδομάδας

"Στοπ" σε επιβάτες λεωφορείου στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

"Μπλόκα" έχει στήσει η ΕΛ.ΑΣ σε όλα τα σημεία εισόδου - εξόδου της Πάτρας, σε Πατρών - Πύργου και Πατρών - Αθηνών, στα διόδια αλλά και στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ενόψει της Μ. Εβδομάδας αλλά και του Σαββατοκύριακου που προηγείται των αργιών του Πάσχα.

διόδια

Τα μέτρα όπως είπε χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς είναι αυστηρά, τονίζοντας ότι το πρόστιμο διπλασιάζεται και φτάνει στα 300 ευρώ.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως ο Απρίλιος είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας για τη μάχη για την αναχαίτιση του κορονοϊού και πως η ανάγκη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τα χωριά και τα νησιά μας μας επιβάλλει να προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι πραγματοποιούνται στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Στο μεταξύ στην Πάτρα, χθες τα πρόστιμα έφτασαν τα 71, ενώ πρόστιμα βεβαιώθηκαν επίσης σε 20 άτομα λεωφορείου που πήγαινε Αλβανία σε "μπλόκο" στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, οι οποίοι δεν είχαν βεβαιώσεις. 

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Αναφορικά με την κίνηση προς τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων. Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμα ότι στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.  Όσον αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον .

Πηγή: tempo24.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ