Ηράκλειο: Επιστρέφει η δράση «Η Αναπηρία στη Βιτρίνα» - Πρόσκληση συμμετοχής

Από τις 19 έως τις 31 Οκτωβρίου η δεύτερη διοργάνωση σε Ηράκλειο και Γάζι – Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 9 Οκτωβρίου

Στη δεύτερη διοργάνωση της δράσης «Η Αναπηρία στη Βιτρίνα» καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε Ηράκλειο και Γάζι από τις 19 έως τις 31 Οκτωβρίου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τα εμπόδια που περιορίζουν την ισότιμη συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία στην καθημερινή ζωή.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και την ΑΜΚΕ imageakako.gr, με τη συνδρομή της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, ένα αμαξίδιο, με ή χωρίς μανεκέν, θα τοποθετείται ως στατικό έκθεμα στη βιτρίνα κάθε καταστήματος που θα συμμετέχει. Το έκθεμα θα συνοδεύεται από ενημερωτική αφίσα και QR code, μέσω του οποίου το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για ζητήματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και κοινωνικών εμποδίων.

Όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές, το αμαξίδιο δεν χρησιμοποιείται ως σύμβολο λύπησης ούτε ως μέσο προσομοίωσης της ζωής ενός άλλου ανθρώπου, αλλά ως αφορμή για δημόσιο διάλογο γύρω από το κατά πόσο ο εμπορικός και δημόσιος χώρος της πόλης είναι πραγματικά προσβάσιμος για όλους.

Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 2025, με τη συμμετοχή 25 καταστημάτων σε Ηράκλειο και Γάζι.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, η ανταπόκριση κοινού και επιχειρήσεων έδειξε ότι οι βιτρίνες μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία ενημέρωσης και δημόσιου διαλόγου για την αναπηρία και την πρόσβαση.

Οι όροι συμμετοχής

Τα καταστήματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν κατάλληλη βιτρίνα ή εμφανές και ασφαλές σημείο για το έκθεμα, να φιλοξενήσουν το αμαξίδιο και το συνοδευτικό υλικό σε όλη τη διάρκεια της δράσης, να τοποθετήσουν την αφίσα και το QR code σε ευδιάκριτο σημείο και να ορίσουν υπεύθυνο επικοινωνίας.

Παράλληλα, απαιτείται να είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, να επιτρέψουν τη φωτογραφική καταγραφή της βιτρίνας και να υπογράψουν το σχετικό συμφωνητικό συμμετοχής και φύλαξης του εξοπλισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 9 Οκτωβρίου, είτε μέσω της σχετικής φόρμας Google Forms είτε αποστέλλοντας αίτηση στο emsylogo@gmail.com.

Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται ο διακριτικός τίτλος του καταστήματος, το ΑΦΜ της επιχείρησης, η ακριβής διεύθυνση, η ιστοσελίδα ή επαγγελματική σελίδα, καθώς και τα στοιχεία του υπεύθυνου επικοινωνίας.

Μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής θα ακολουθήσει επικοινωνία με κάθε επιχείρηση για την οριστικοποίηση της συμμετοχής, την παράδοση του εξοπλισμού και την υπογραφή του συμφωνητικού.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου στο 6936513622 ή στο emsylogo@gmail.com.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση