Πέθανε ο Ηρακλειώτης πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Πέθανε ο Ηρακλειώτης πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης

Ο πρώην βουλευτής πέθανε σε ηλικία 83 ετών - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατό του.

Έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια ο γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, πρώην βουλευτής Πέτρος Κουναλάκης. 

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1937. Ήταν οικονομολόγος, και είχε σπουδάσει Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959, στην διάρκεια της δικτακτορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστήθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ηταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, απο τον οποίο παραιτήθηε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε. Ήταν προσωπικός φίλος του Λεωνίδα Κύρκου. Διετέλεσε βουλευτής του Συνασπισμού μέχρι το 2.000

Ανακοίνωση για τον θάνατό του, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει:

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις.

Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ