Πληρότητα 95% στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης - Γέμισαν οι εντατικές του «Παπαγεωργίου» και του Βόλου

Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ της Μακεδονίας και της Θράκης είναι ανεμβολίαστοι

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η επιδημιολογική κατάσταση της Βόρειας Ελλάδας καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού προκαλούν πιέσεις στο σύστημα υγείας. Ενδεικτικό είναι ότι στη Θεσσαλονίκη, οι ΜΕΘ εχθές ήταν σε πληρότητα 95%.

Παράλληλα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αρχίσει και αυξάνονται στην πόλη όσον αφορά τις απλές κλίνες. Μόνο στην εφημερία του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, έγιναν 25 εισαγωγές. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται 218 ασθενείς οι 176 ανεμβολίαστοι. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 52 ασθενείς από τους οποίους οι 49 είναι ανεμβολίαστοι. 

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ στο «Παπαγεωργίου», Βασίλης Κώτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι οι ΜΕΘ στο εν λόγω νοσοκομείο «είναι γεμάτες για περιστατικά κορωνοϊού».

«Ο αριθμός των ασθενών στις απλές κλινικές κορωνοϊού είναι σταθερός αλλά η μονάδα εντατικής θεραπείας δέχεται ισχυρή πίεση» δήλωσε μεταξύ άλλων. 

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στον Βόλο. Σύμφωνα με το magnesianews, εκτός από τα συνεχή και αυξημένα κρούσματα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται και αύξηση των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σήμερα και οι τέσσερις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid είναι κατειλημμένες, ενώ στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 22 ασθενείς. Χθες, λόγω έλλειψης κλίνης ΜΕΘ για νοσηλεία με κορωνοϊό στο Αχιλλοπούλειο, ασθενής που έχριζε εντατικής φροντίδας, διακομίστηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ