Ποιες περιοχές «ψήθηκαν» - Τι έδειξαν τα θερμόμετρα στην Κρήτη

Ποιες περιοχές «ψήθηκαν» - Τι έδειξαν τα θερμόμετρα στην Κρήτη

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 31/07 σε πολλές περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 41,1 βαθμούς.

Όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, στην πόλη της Αθήνας η μεγαλύτερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Καλλιθέα με 39,8 C, ενώ στη Σαλαμίνα η θερμοκρασία έφτασε στους 40,3 C. Αντίθετα στα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα του νομού Αττικής, λόγω του μελτεμιού που πνέει στο Αιγαίο, οι θερμοκρασίες διατηρήθηκαν αισθητά χαμηλότερα.

1

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

1

Την ίδια ώρα, υψηλές θερμοκρασίες είχαμε και στην Κρήτη, χωρίς ωστόσο να "σπάνε" το φράγμα των 39 βαθμών.

Οι υψηλότερες τιμές σε τοπικό επίπεδο καταγράφηκαν στη Γόρτυνα, το Πετροκεφάλι Μοιρών και την Πλώρα , με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

 

1

1

1

 

Σημειώνεται οτι οι συνθήκες καύσωνα συνεχίζονται και το Σάββατο σε όλη τη χώρα με μοναδική εξαίρεση τα ηπειρωτικά όπου αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες μετά το μεσημέρι,

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ