ΕΛΛAΔΑ

Πρωτοχρονιά δίπλα στα τρακτέρ: Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών

Δείτε εικόνες από τους εορτασμούς της πρωτοχρονιάς στα μπλόκα

"
Photo Credits: @INTIME

Στα μπλόκα, έκαναν αλλαγή του χρόνου οι αγρότες, για πρώτη φορά στα χρονικά των κινητοποιήσεων τους, διατηρώντας παράλληλα ανοικτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων, κατά την πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στα Μάλγαρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερα από 50 μπλόκα από όλη τη χώρα, οι αγρότες του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης δήλωσαν σταθεροί στη θέση τους για άμεσο διάλογο με την κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνουν, το μπλόκο ενισχύεται και οι συσκέψεις συνεχίζονται προκειμένουν μα διαμορφωθεί η ατζέντα του διαλόγου με την Κυβέρνηση.

Image
"
Photo Credits: @INTIME
Image
"
Photo Credits: @INTIME

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάραςέκανε λόγο για ώρα ευθύνης και απηύθυνε νέο κάλεσμα σε διάλογο.

Με θερμοκρασία στους μείον 11 βαθμούς Κεσλίου, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας παραμένουν στα παραπήματα και κόβουν και δεύτερη βασιλόπιτα για τους φίλους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Αμαραντίδου από το μπλόκο του Φιλώτα και το τελωνείο της Νίκης.

Image
"
Photo Credits: @INTIME

Συνέλευση το Σάββατο στη Νίκαια

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο του μπλόκου της Νίκαιας και την επόμενη μέρα, θα γίνει η συνέλευση των αγροτών που βρίσκονται εκεί για 33 ημέρες.

Image
"
Photo Credits: @INTIME

Πρωτοχρονιά στο μπλόκο και στο Κάστρο Βοιωτίας

Στο Κάστρο Βοιωτίας, παραμένει ανοιχτή μία λωρίδα σε κάθε ρεύμα μέχρι και τη Δευτέρα όπως αποφάσισαν οι αγρότες ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα υπάρχει εκτροπή περίπου 8 χιλιόμετρα νωρίτερα, στο Μαρτίνο.

Το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς, συνεδρίασε το συντονιστικό του μπλόκου, προκειμένου να αποφασίσει τη γραμμή που θα ακολουθήσει την Κυριακή στη πανελλαδική των Μαλγάρων.

Image
"
Photo Credits: @INTIME

Έβρος: Ελεύθερη η διέλευση φορτηγών σε Κήπους και Ορμένιο έως τις 2 Ιανουαρίου

Σε μια κίνηση καλής θέλησης ενόψει της Πρωτοχρονιάς, οι αγρότες του Έβρου προχώρησαν σε προσωρινή άρση των αποκλεισμών στα μπλόκα των συνόρων, διευκολύνοντας τους επαγγελματίες οδηγούς.

Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η διέλευση των φορτηγών από και προς την Ελλάδα στα δύο μέτωπα των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία διεξάγεται ελεύθερα τόσο στο μπλόκο του Τελωνείου των Κήπων (ελληνοτουρκικά σύνορα) όσο και σε εκείνο του κόμβου Ορμενίου, λίγα χιλιόμετρα πριν από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Image
"
Photo Credits: @INTIME
Image
"
Photo Credits: @INTIME
Image
"
Photo Credits: @INTIME
Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση