Ψαλτοπούλου: Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης από την παραλλαγή της Όμικρον

Newsroom
Newsroom

Η καθηγήτρια Επιδημιολογία και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ μίλησε σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων ασφαλείας το χειμώνα

«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» η καθηγήτρια Θ. Ψαλτοπούλου ερωτώμενη για την χρήση μάσκας από τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Σημείωσε πως τόσο στη χώρα μας, όσο και πανευρωπαϊκά βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης από το υποστέλεχος της Όμικρον.

«Τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εισιτήρια , επομένως αρχίζουν και αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία. Οι θάνατοι είναι λιγότεροι και παραμένουν στην 3η και 4η ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες» συμπλήρωσε, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Ερωτώμενη για την 4η δόση επισήμανε πως η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

 

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο, η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους» προσέθεσε η κ. Ψαλτοπούλου.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ