Πυροσβεστική: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, λόγω ισχυρών ανέμων

Newsroom
Newsroom

Τι προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες

Έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε «θερμή εργασία στην ύπαιθρο» εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι οι άνεμοι αναμένονται να φτάσουν τα 8-9 μποφόρ, κάνοντας την ευκολότερη την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών. Γι’ αυτό προχώρησε σε σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο.

«Δεν είναι μόνο η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα είναι στους 10 βαθμούς, όσο το δυσκολότερο θα είναι οι έντονες ριπές ανέμου που θα αντιμετωπίσει σχεδόν όλη ηγ χώρα μας με δυτικούς, βορειοδυτικούς ανέμους εντάσεως 8 και δυστυχώς 9 μποφόρ», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο την καύση κλαδιών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη θερμή εργασία στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Meteo ανέφερε ότι, αύριο, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η εκδήλωση βροχών και καταιγίδων, οι ενισχυμένοι άνεμοι ακόμη και σε ηπειρωτικές περιοχές αλλά και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία αφορά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ