Σάλος στη βουλή: "Δολοφονήσατε ανθρώπους" είπε ο Π. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στη ΝΔ

Σάλος στη βουλή: "Δολοφονήσατε ανθρώπους" είπε ο Π. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στη ΝΔ

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επιβλήθηκε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από τον Κ. Τασούλα - Αποστάσεις πήρε ο Π. Σκουρλέτης

Σε αρένα λίγο έλειψε να μετατραπεί η Βουλή μετά τη σφοδρή επίθεση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην κυβέρνηση για την κατάσταση στις ΜΕΘ με αφορμή την έρευνα των καθηγητών Τσιόδρα- Λύτρα και τη φράση περί «δολοφόνων» που εκτόξευσε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης άδειασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «άστοχη» και «παρεξηγήσιμη» τη φράση "δολοφονήσατε ανθρώπους", ενώ έντονες ήταν κι αντιδράσεις των κομμάτων.

Για «αθλιότητες» και «ύβρεις» έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη ΝΔ που απείλησε να διακόψει την ομιλία του αν δεν ανακαλέσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ όρθιος φώναζε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Να ανακαλέσει του ζήτησε κι ο αντιπρόεδρος του Σώματος Απόστολος Αβδελάς με τον ίδιο να εμμένει στις θέσεις του.

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Μομφή με βάση το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά με αφορμή τα όσα είπε νωρίτερα χαρακτηρίζοντας δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.

Η συγκεκριμένη ποινή κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή σημαίνει ότι ο βουλευτής θα στερηθεί το 1/4 της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Ανθρωποφαγία

Πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέβηκε στο προεδρείο και αναφερόμενος στο περιστατικό που προηγήθηκε το οποίο χαρακτήρισε αποκρουστικό και αποτρόπαιο λέγοντας ότι «στιγματίζω το βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

«Στη βουλή υπάρχει ελευθερία του λόγου και της κριτικής, η απάντηση και ανταπάντηση. Υπάρχει η έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν υπάρχει και δεν θα επιτρέψουμε, είναι να ξεφύγει αυτή η αντιπαράθεση και να φτάσει τα όρια της ανθρωποφαγίας» είπε αρχικά ο κ. Τασούλας επισημαίνοντας ότι οι φράσεις περί «δολοφόνων βουλευτών» φτάνουν «στα όρια της προτροπής προς κάποιους έξαλλους έξω από εδώ (σ.σ. τη βουλή) να φτάσουν σε πράξεις ακραίες».

Μάλιστα ο κ. Τασούλας εξηγώντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της ποινής στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «περίμενα τα πρακτικά της βουλής γιατί δεν πίστεψα ότι ακούστηκαν εδώ ύβρεις και προπηλακισμοί από βουλευτή εναντίον άλλων βουλευτών ότι έχουν προβεί σε δολοφονίες».

«Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «δολοφονήσατε ανθρώπους» και όταν υπήρξε παρότρυνση να ανακαλέσει αρνήθηκε» πρόσθεσε ο κ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί να κάνει κανείς κριτική για βαριές παραλείψεις αλλά να υπάρχει συνάδελφος και να λέει ότι δολοφνήσατε ανθρώπους είναι ότι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο, ότι πιο υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου».

Πηγές: cnn.gr, in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ