Στη Δικαιοσύνη γονείς μαθητών γιατί αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Στη Δικαιοσύνη γονείς μαθητών γιατί αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Συνελήφθη γυναίκα η οποία φέρεται να μην έχει πάει το παιδί της στο δημοτικό από πέρυσι με αποτέλεσμα να μείνει στην ίδια τάξη

Στη σύλληψη δύο γονέων προχώρησαν χθες αστυνομικοί στον Βόλο διότι, όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση της Ασφάλειας Βόλου, αρνούνταν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι η τρίτη κατά σειράν σύλληψη γονέα που αρνείται να στείλει το παιδί του στο σχολείο φοβούμενος τον κορωνοϊό και τις συνέπειές του, παρά το γεγονός, ότι η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική, ακόμα και για τα νήπια. Εξαίρεση λαμβάνουν όσα παιδιά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί οδήγησαν μητέρα 4χρονου αγοριού στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για να δικαστεί καθώς το παιδί της δεν φοιτά στα προνήπια.

Η μητέρα υποστήριξε πως προφύλασσε το παιδί της από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, αφού η αγωνία της είναι μεγάλη, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και ότι προσπαθεί κατά διαστήματα να στέλνει το παιδί της στην τάξη για να εγκλιματίζεται και να προσαρμόζεται στο σχολικό περιβάλλον. Προς επίρρωση των όσων κατέθεσε, ανέφερε ότι επικοινωνεί με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού της και παράλληλα κατέθεσε αποδεικτικά έγγραφα για τα προβλήματα υγείας του παιδιού της.

Η μητέρα του 4χρουνου αγοριού κρίθηκε τελικά αθώα από το Δικαστήριο, μετά και την εισήγηση του Εισαγγελέα για αλλαγή της κατηγορίας.

Παράλληλα, χθες το μεσημέρι συνελήφθη άλλη μία μητέρα, η οποία φέρεται να μην επέτρεπε στο παιδί της την φοίτηση με αποτέλεσμα να μείνει στην ίδια τάξη. Η συγκεκριμένη γυναίκα που θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο φέρεται να μην έχει πάει το παιδί της στο δημοτικό από πέρυσι με αποτέλεσμα να μείνει στην ίδια τάξη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ