Στο εδώλιο 74χρονος για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών στην Κω

Τι ισχυρίζεται ο ηλικιωμένος για τις καταγγελίες από τις οικογένειες των κοριτσιών


Με την κατηγορία της αποπλάνησης τεσσάρων παιδιών μικρότερα των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, θα βρεθεί στα μέσα Μαρτίου, 74χρονος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 74χρονος κατά της απόφασης που έλαβε τον Φεβρουάριο του 2020, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω με την οποία και κρίθηκε ένοχος.

Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετά από μία μακράν και αναλυτική ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκησε αρκετές συνεδριάσεις, αποφάσισε την ενοχή του 74χρονου για όλες τις περιπτώσεις που κατηγορείται, και αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε περίπτωση, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, με τον όρο της απαγόρευσης επίσκεψης και παραμονής του 74χρονου στο Δημοτικό Διαμέρισμα του νησιού μας όπου διαμένουν τα κορίτσια, έως την εκδίκαση της έφεσής του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει ότι όλα όσα του καταλογίζονται είναι ψέματα και μάλιστα κατασκευασμένα με σκοπό να του καταστρέψουν την οικογένεια. Ο 74χρονος το αιτιολόγησε λέγοντας πως οι οικογένειες που τον κατήγγειλαν είχαν προηγούμενα μαζί του.

Η υπόθεση, η οποία άρχισε να εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020 αργά το βράδυ, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2014 έγινε καταγγελία στην αστυνομία από τη μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, σε βάρος του 74χρονου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 74χρονος φέρεται να διέπραξε το αδίκημα που τον βαραίνει, το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2014.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2014 ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την πρώτη ανήλικη κοπέλα η οποία τότε ήταν ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Ο ίδιος το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2014 κατηγορείται ότι έπραξε το ίδιο με την ανήλικη κοπέλα η οποία τότε είχε ηλικία από 4 έως 8 ετών.

Επίσης κατά το χρονικό διάστημα από το 1999 έως το 2005 ο 74χρονος φέρεται να ενήργησε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια με την ανήλικη κοπέλα η οποία ήταν σε ηλικία από 4 έως 10 ετών.

Τέλος, ο ίδιος κατηγορείται ότι το 2012 έκανε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια σε ανήλικη κοπέλα ηλικίας τότε 8 ετών.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο παράλληλα αποφάσισε να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που του είχε ασκηθεί, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και η οποία φέρεται να είχε τελεστεί το 2001.

Συνήγοροι υπεράσπισης στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο παραστάθηκαν οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Κώστας Ασλάνης και υποστήριξης της κατηγορίας οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Ιωάννης Μπαλαλής.

Η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου προσδιορίστηκε να γίνει στις 14 Μαρτίου 2022.

Πηγή: rodiaki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ