ΕΛΛAΔΑ
Συνάντηση Δένδια με τον Βρετανό ομόλογό του: Ο υπ. Άμυνας επεσήμανε το διαρκές Casus Belli της Τουρκίας κατά της Ελλάδας
Με τον Βρετανό ομόλογό του Τζον Χιλ συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά σημαντικών επαφών στο Λονδίνο.
Ο κ. Δένδιας ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις στον ομόλογό του στο Λονδίνο και σε όλες τις συναντήσεις που είχε με Βρετανούς αξιωματούχους, επισημαίνοντας το διαρκές Casus Belli της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.
Ο υπουργός ανέδειξε τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και εξετάστηκε η κατάσταση ασφαλείας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε το θέμα της πώλησης 40 αεροσκαφών Eurofighter Typhoon μαζί με πυραύλους αέρος- αέρος Meteor, ίδιους με αυτούς των ελληνικών Rafale.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει την αντίθεσή της προς το Παρίσι που είναι μέρος της κοινοπραξίας των Meteor όπως και στη Μ. Βρετανία που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινοπραξίας κατασκευής.
