Συνεργασία Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ με το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Newsroom
Newsroom

Συμφωνία για συνεργασία του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ με το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών να συνεχιστεί και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Μουσείο Τύπου και το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εγκαινίασαν την συνεργασία τους, δίνοντας την ευκαιρία σε φοιτήτριες να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον τρόπο λειτουργίας του πολιτιστικού φορέα της ΕΣΗΕΠΗΝ και να συμμετέχουν σε δράσεις του. 

Ειδικότερα, οι φοιτήτριες Δήμητρα Σταυρούλα Αραπίτσα, Ζωή Χριστίνα Νταμπάκη, Ξανθούλα Νταναβάρα, Ελισάβετ Ντινούδη και  Παναγιώτα Παναγοπούλου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Αλεξίας Φωτεινής Σταμούλη, συμμετείχαν εθελοντικά στις δραστηριότητες του μουσείου τύπου στο διάστημα 01/03/2023-15/06/2023.

Οι φοιτήτριες του Τμήματος Μουσειολογίας παρακολούθησαν θεματικές ξεναγήσεις σε μαθήτριες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμμετείχαν ενεργά και βοήθησαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα Β’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου ενώ παρακολούθησαν και ξενάγηση σε ομάδα ΑΜΕΑ. Επίσης, παρείχαν στήριξη σε αλλαγή της χωροταξίας στο Μουσείο Τύπου για την καλύτερη ανάδειξη των εκθεμάτων και πρότειναν την υλοποίηση εκπαιδευτικών παιχνιδιών και δράσεων στο χώρο του φορέα.

Συνεργασία Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ με το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Παράλληλα, από κοινού με την υπεύθυνη του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κατερίνα Τσίρου, οι φοιτήτριες μετά από κάθε ομαδική επίσκεψη προχωρούσαν σε αξιολόγηση και απολογισμό της δράσης (εξαγωγή συμπερασμάτων, επίτευξη στόχων, διορθώσεις, υποβολή προτάσεων).  

Στην τελική συνάντηση που έγινε για την ολοκλήρωση του εθελοντικού προγράμματος, ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, Μιχάλης Βασιλάκης,ευχαρίστησε τις φοιτήτριες και την καθηγήτριά τους, τονίζοντας ότι η συνεργασία ήταν αμοιβαία επωφελής, και δέχθηκε από την κα Σταμούλη τις ευχαριστίες του Τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνεργασία του Μουσείου Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ με το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών να συνεχιστεί και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.  

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ