ΣΥΡΙΖΑ: Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Ακρίτα και Οθ. Ηλιόπουλος

Newsroom
Newsroom

Οι βουλευτές που θα μπορούσαν να παραιτηθούν έτσι ώστε να υπάρξει είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτουν το ενδεχόμενο

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται και αφορά αυτή τη φορά το ενδεχόμενο σε περίπτωση νίκης του, ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στα έδρανα της Βουλής.

Ειδικότερα, οι βουλευτές που θα μπορούσαν να παραιτηθούν έτσι ώστε να υπάρξει είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτουν το ενδεχόμενο. Ακόμα και πρόσωπα που στηρίζουν την υποψηφιότητά Κασσελάκη, όπως η κ. Έλενα Ακρίτα.

Ο Όθων Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να παραιτείται βοηθώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να «μπει» στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ελ.Ακρίτα: Είμαστε επιλογές του Α.Τσίπρα
«Όπως ο Οθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα”, δήλωσε στο Action 24)η δεύτερη βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα. Και πρόσθεσε: «Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ».

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πώς θα μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί», όμως, δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιο κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές» είχε πει.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

Δείτε επίσης:

Η Ακρίτα στηρίζει Κασσελάκη, αλλά δεν παραιτείται για να τον βάλει στη Βουλή
 

Πηγή: kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ