ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Παίρνουν θέσεις μάχης οι διεκδικητές της ηγεσίας

Newsroom
Newsroom

Στο τραπέζι ο οδικός χάρτης που εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία - Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις υποψηφιότητες

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στρέφουν τα βλέμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κομματικό όργανο, που συνέρχεται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο, θα κληθεί να επικυρώσει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα τρέξουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, και ο οποίος προβλέπει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος παίρνουν θέσεις στη γραμμή της εκκίνησης της κούρσας για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν παρευρίσκεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.ΣΥΡΙΖΑ ΚΕ

Χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η υποψηφιότητα του βασίζεται στο δίπολο: συνέχεια και τομή. Ανέφερε ότι «η συνέχεια είναι η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και ό,τι καταφέραμε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση». «Τομή», προσέθεσε, «γιατί όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά προφανώς είναι πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει και δεν έκανες καλά». Σχολίασε πως «ίσως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας» και υπογράμμισε ότι στη δική του εισήγηση και οπτική «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς». Σημείωσε παράλληλα όμως ότι δεν μπορεί να φανταστεί Αριστερά που δεν θέλει να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερο χώρο, σε εργαζόμενους κάθε είδους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε «παρούσα» για την επόμενη μέρα του κόμματος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της. Κατά συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Νίκος Παππάς, ενώ κλειστά κρατάει ακόμη τα χαρτιά του ο Παύλος Πολάκης.


Πηγή: naftemporiki.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ