Θεοδωρίδου: Ηπιότερο το 4ο κύμα της πανδημίας: Εάν υπάρξει, θα αφορά μόνο ανεμβολίαστους

Θεοδωρίδου: Ηπιότερο το 4ο κύμα της πανδημίας: Εάν υπάρξει, θα αφορά μόνο ανεμβολίαστους

Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να χαθεί ή να καθυστερήσει, τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου

Σύμμαχός μας είναι το καλοκαίρι στον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στη διάρκεια της ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Όπως παραδέχτηκε η επικράτηση της μετάλλαξης “Δέλτα” στο Ηνωμένο Βασίλειο με την αυξημένη μεταδοτικότητα και η διασπορά της και σε άλλες χώρες με συνέπεια τη δημιουργία 4ου κύματος, προκαλεί ανησυχία. Πάντως όσον αφορά στη χώρα μας, επισήμανε πως το “4ο κύμα, εάν υπάρξει, θα είναι ηπιότερο και θα αφορά μόνο ανεμβολίαστους.

Ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις εμβολίου προφυλάσσει, όπως επισήμανε και από το ινδικό στέλεχος του ιού – τη μετάλλαξη Δέλτα-, που μπορεί να έρθει, ιδίως μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές τόνισε ακόμη η κ. Θεοδωρίδου η οποία αναφέρθηκε επίσης στις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, επισημαίνοντας ότι συστήνεται και οι δύο δόσεις να γίνουν με το ίδιο εμβόλιο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε περιπτώσεις θρομβώσεων στην πρώτη δόση προτείνεται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο. Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να χαθεί ή να καθυστερήσει, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Διαβάστε επίσης:

M. Θεμιστοκλέους: Πάνω από 3 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ