Την Δευτέρα η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Στη 13:00 το μεσημέρι
Τη Δευτέρα στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ορκωμοσία αναμένεται να είναι μόνο η οικογένεια του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.
Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την επόμενη ημέρα (Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.
Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ στη Βουλή. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι και η μοναδική φορά που το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάσει στη Βουλή, καθώς όλα τα επόμενα θα πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Eκτίμηση Singular Logic: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά - Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή
- Εκλογές 2019: Πότε αποφάσισαν οι ψηφοφόροι
- Τα 4 πρόσωπα που θεωρούνται σίγουροι για υπουργείο