Τήνος: Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου και της Επετείου του τορπιλισμού της «ΕΛΛΗΣ»

Εκδηλώσεις εορτασμού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στη Μεγαλόχαρη της Τήνου και 86ης Επετείου Τορπιλισμού Καταδρομικού «ΕΛΛΗ», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 14 Αυγούστου και το Σάββατο 15 Αυγούστου 2026.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, την Παρασκευή 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου και της 86ης επετείου από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «ΕΛΛΗ» στη νήσο Τήνο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ως εκπρoσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ. Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς, ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Ιωάννης Σαράκης ΠΝ καθώς και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών.

Ακολούθως, το Σάββατο 15 Αυγούστου, από το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνων προς τιμή των πεσόντων του καταδρομικού «ΕΛΛΗ». Επιπρόσθετα, κατά την διεξαγωγή λιτάνευσης της εικόνας αποδόθηκαν τιμές από ένοπλο άγημα προσωπικού και τμημάτων της Μπάντας του ΠΝ.

Επίσης, την Παρασκευή 14 Αυγούστου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του καταδρομικού «ΕΛΛΗ» όπου παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΝ. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων στο χώρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, κατέπλευσαν στο λιμένα της Τήνου η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΛΕΣΒΟΣ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση