Τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης τίμησε ο Σύλλογος Κρητών στο Ωραιόκαστρο

Newsroom
Newsroom

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης τίμησαν σήμερα το πρωί ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος» με εκδηλώσεις μνήμης που συνδιοργάνωσαν, στο πλαίσιο της 82ης επετείου της Μάχης.

Το πρωί στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης και ακολούθησε ομιλία για το χρονικό της Μάχης από την Βικτωρία Μόσχου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος».

Ωραιόκαστρο Μάχη Κρήτης

Στη συνέχεια, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Κρητών Μακεδονομάχων, στο πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Ο Γιώργος Καπετανάκης, μέλος του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου, μίλησε για τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης και για τη σημασία που είχε στον αγώνα των Ελλήνων κατά των κατακτητών Γερμανών.

Ωραιόκαστρο Μάχη Κρήτης

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Καρασαββίδη, που εκπροσώπησε τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, από το μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», Πολύδωρο Γιαννάκη, από τη γενική γραμματέα του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών «Τα Αγρίμια», Ελένη Ζαχάκη, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης «Ξαστεριά Θέρμης», Νίκο Μαρινάκη, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Στέλιο Παπανικολάου και από τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου,  Γιάννη Θεοδωρίδη.

Ωραιόκαστρο Μάχη Κρήτης

Ακολούθησαν ριζίτικο τραγούδι από μέλη της Παρέας Ριζίτικου Τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου, κρητικός χορός από μέλη του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και κρητικό κέρασμα.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ