Τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια από τον σφοδρό σεισμό

Τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια από τον σφοδρό σεισμό

Σχεδόν επιφανειακός ήταν ο σεισμός που έγινε αισθητός μέχρι την Κρήτη - Ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας

 Τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε παλαιότερα κτίρια της Σάμου προκάλεσε ο σφοδρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής το ανατολικό Αιγαίο.

Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Σάμου και άλλοι τέσσερις στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Τα τραύματά τους είναι ορθοπεδικά και δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

 

 

okto-traymaties-kai-ektetamenes-zimies-se-palaia-ktiria-tis-samoy-fotografies0

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς από τους οκτώ τραυματίες δεν κινδυνεύει, ωστόσο η κατάσταση μίας γυναίκας κρίνεται πιο σοβαρή. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς από τους οκτώ τραυματίες δεν κινδυνεύει, ωστόσο η κατάσταση μίας γυναίκας κρίνεται πιο σοβαρή. 

Σε δηλώσεις του (στην ΕΡΤ) ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου Νίκος Στεφανής ανέφερε: «Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όχι σοβαρά, κυρίως με ορθοπεδικά προβλήματα. Έχουν ανακληθεί τα ρεπό και οι άδειες για όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα. Έχουν πέσει σπίτια, αλλά μεχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για εγκλωβισμένους».
 

okto-traymaties-kai-ektetamenes-zimies-se-palaia-ktiria-tis-samoy-fotografies1

Οι περισσότερες από τις ζημιές εντοπίζονται σε παλαιά κτίρια του νησιού τόσο στο Πυθαγόρειο, όσο και στο Καρλόβασι και το Βαθύ. 
Σημαντικές ζημιές έχουν επίσης προκληθεί στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, τμήμα της οποίας έχει καταρρεύσει λόγω του ισχυρού σεισμού. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων. 

okto-traymaties-kai-ektetamenes-zimies-se-palaia-ktiria-tis-samoy-fotografies2

Σε δηλώσεις του, (στο SamosVoice) ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου  Αλέκος Λυμπέρης ανέφερε: «Πολύ μεγάλες ζημιές στον μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Καρλοβάσου και στην Πορφυριάδα σχολή, ευτυχώς τα παιδιά που ήταν μέσα και έξω στην αυλή εκείνη την ώρα δεν έπαθαν τίποτα».

Προχωρώντας σε μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που έχουν προκληθεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μίλησε για εκτεταμένες υλικές ζημιές και πλημμύρα στο Βαθύ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ