Το ξέσπασμα άνεργου γονιού για τα σχολικά γεύματα

Newsroom
Newsroom

Στα κάγκελα οι γονείς για την καθυστέρηση εκκίνησης του προγράμματος σίτισης στα Δημοτικά της Μαγνησίας

Στο … περίμενε βρίσκονται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 3000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ στους υπόλοιπους θεσσαλικούς Δήμους το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει, στη Μαγνησία καθυστερεί, καθώς όπως επισημαίνεται υπάρχουν ενστάσεις κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού. Μάλιστα, η Υφυπουργός Εργασίας στις 25 Οκτωβρίου είχε δηλώσει πως σύντομα θα ξεκινήσει η διανομή των γευμάτων, όμως ακόμη αυτό δεν έχει γίνει με τους γονείς των παιδιών να βρίσκονται στα κάγκελα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό, ενός πατέρα που επικοινώνησε με το magnesianews.gr και ξέσπασε για την καθυστέρηση αυτή, τονίζοντας πως πρόκειται για μια μικρή βοήθεια για τα παιδιά που κι αυτή τους την στερούν. Σημειώνεται δε, πως και πέρυσι η Μαγνησία αντιμετώπισε πρόβλημα με την διεξαγωγή του προγράμματος που ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα, διακόπηκε για τις γιορτές και συνεχίστηκε μέχρι τον Μάρτιο.

Το ξέσπασμα του πατέρα με τρία μικρά παιδιά και ανέργου τσακίζει κόκκαλα, καθώς τα βάζει τόσο με τους βουλευτές όσο και με τον Δήμαρχο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα παιδιά πεινάνε και εσείς κοιμάστε».

Συγκεκριμένα ο πατέρας γράφει χαρακτηριστικά:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Νομός Μαγνησίας μένει εκτός σίτισης των μικρών μαθητών των σχολείων μας. Κατά την περσινή σχολική χρονιά μόνο για έναν μήνα υπήρχε σίτιση. Φέτος ενώ έχει αρχίσει η σίτιση εδώ και είκοσι μέρες σε όλη την επικράτεια ο Νομός μας είναι πάλι εκτός. Γιατί άραγε; Είναι και αυτό μια μικρή βοήθεια για τα παιδιά μας αλλά μας το στερούν. Τι κάνουν οι βουλευτάδες του νομού μας; Μόνο να καμαρώνουν ψεύτικα στις παρελάσεις και να κόβουν κορδέλες τους έχουμε; Κρίμα που έχουμε και υφυπουργό παιδείας από την περιοχή μας. Από ενδιαφέρον μπόλικο και έργο μηδέν. Τα παιδιά πεινάνε και σεις κοιμάστε. Ο Δήμαρχος γνωρίζει το πρόβλημα αυτό; Έρχονται εκλογές και κόσμος δεν θα σας ξεχάσει. Να είστε σίγουροι».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ