Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για υποβολές και διορθώσεις των e- εντύπων εργοδοτών - εργαζομένων

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για υποβολές και διορθώσεις των e- εντύπων εργοδοτών - εργαζομένων

Πρόστιμα για κατάχρηση των μέτρων

Νέα ερμηνευτική εγκύκλιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) με την οποία καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα των υποβολών και διορθώσεων των ηλεκτρονικών εντύπων εργοδοτών - εργαζομένων καθώς και των καταβολών των 800 ευρώ στους δικαιούχους εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση με την οποία επεκτείνεται η ισχύς της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 24 Απριλίου (με προηγούμενη απόφαση έληγε στις 10 Απριλίου) για τους εργαζόμενους γονείς. Προβλέπονται πρόστιμα σε εργοδότες που έκαναν αναστολή σύμβασης αλλά απασχολούν εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ, σε εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης εργασίας.

Εξειδικεύοντας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι υπέγραψε υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, μέσα στην οποία ενσωματώνονται κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες και γι' αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά και, συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις εκείνες «που καλούν και πάλι τους εργαζόμενους να δουλέψουν, ενώ έχουν κάνει αναστολή της σύμβασης».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ