Περπατώντας στην εγκατάσταση '' STARS'', του Cosimo Scotucci

Περπατώντας στην εγκατάσταση '' STARS'', του Cosimo Scotucci
Newsroom
Newsroom

Ένα σμάρι από φωτεινές σφαίρες, για την ανάπτυξη και τον μεταβολισμό των φυτών από το φως

Στην αναζωογόνηση των αστικών τοπίων, μιμούμενος το φως που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν, στοχεύει ο Cosimo Scotucci με την εγκατάσταση «STARS», ένα σμάρι από φωτεινές σφαίρες.

Οι αναδασώσεις ενισχύουν την παγίδευση του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά ο Scotucci αναρωτιέται: «Υπάρχει τρόπος, να ενισχύσουμε αυτή τη φυσική διαδικασία, της παγίδευσης του διοξειδίου του άνθρακα; Για να υλοποιήσουμε το παγκόσμιο σχέδιο, απαιτείται να γιατρέψουμε την υπάρχουσα χλωρίδα. Ένα στρεσαρισμένο φυτό δεν έχει την καλύτερη απόδοση», γράφει.

Συνέλαβε την ιδέα της εγκατάστασης, για να υποστηρίξει τη διαδικασία μεταβολισμού των φυτών: μια σύνθεση από φωτοβόλες σφαίρες από φάιμπεργκλας, κρεμασμένες στα δέντρα, οι οποίες με φυσικό τρόπο φωταγωγούν τη νύχτα. Οι σφαίρες μιμούνται τα μήκη κύματος της ηλιακής ακτινοβολίας, που χρειάζεται ένα φυτό για να αναπτυχθεί και να είναι καλά: το πράσινο αντανακλάται, ενώ το κόκκινο και το μπλε απορροφούνται για τη διαδικασία μεταβολισμού των φυτών. Κατά τη διάρκεια της μέρας, η «STARS» απορροφά και αποθηκεύει ηλιακή ακτινοβολία, η οποία το βράδυ σε φωτεινούς κόκκινους και μπλε τόνους επιστρέφεται ως ακτινοβολία, για να δώσει επιπλέον ζωή στο γύρω φυσικό τοπίο.

Οι σφαίρες είναι σε διαφορετικά μεγέθη και είναι κρεμασμένες σε διαφορετικά ύψη, φέρνοντας στον νου τον απαστράπτοντα ουρανό. «Για αιώνες και χιλιετίες, ο άνθρωπος ακολουθούσε τα αστέρια, για να πλεύσει με ασφάλεια στους σκοτεινούς ωκεανούς. Τώρα, η "STARS" μπορεί να μας βοηθήσει, να πλεύσουμε μέσα σ’ αυτούς τους απειλητικούς καιρούς αλλαγής», καταλήγει ο Scotucci. Η εγκατάσταση «STARS» θα επιδειχθεί στην Ιταλία το καλοκαίρι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ