Ξαναγίνεται χωματερή ο Σκαφιδαράς... με ευθύνη του δήμου;

Χρειάζεται άμεση επέμβαση των υπηρεσιών

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Σκαφιδαρά, στο Γάζι, του Δήμου Μαλεβιζίου, καταγγέλλουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Εκατοντάδες φορτηγά με μπάζα πάσης φύσεως (από καλάμια μέχρι μπάζα και σκουπίδια με επικίνδυνα υλικά) πετιούνται πλησίον του γηπέδου του Αλμυρού σε έκταση που πιθανόν ανήκει σε άλλο Δήμο, αυτόν του Ηρακλείου.

Αυτό βέβαια που προξενεί τεράστια εντύπωση είναι ότι έχουν εντοπιστεί και φορτηγά του τοπικού δήμου, που μεταφέρουν τα μπάζα! Είναι δυνατόν αναρωτιούνται οι κάτοικοι, να ρυπαίνει το περιβάλλον αυτός που κανονικά θα έπρεπε να προστατεύει; Μια περιοχή που στο παρελθόν υπήρξε ο σκουπιδότοπος του Ηρακλείου να γίνεται ξανά μια ανεξέλεγκτη χωματερή ;

Οι παλιότεροι κάτοικοι της περιοχής έδωσαν μάχες για να φύγει η χωματερή με τα σκουπίδια από το Σκαφιδαρά. Για το λόγο πρέπει άμεσα οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρεια- κρατικές) να παρέμβουν και να σταματήσουν αυτό που γίνεται στην περιοχή που βρίσκεται μάλιστα πλησίον του υγροβιότοπου του Αλμυρού. Τα επικίνδυνα υλικά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και στο νερό που όλοι πίνουμε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ