Η πλάκα, τα χαλίκια και άλλα παραλειπόμενα από την επίσκεψη - σίφουνας του Μητσοτάκη στο Καστέλλι !

Οι μπουλντόζες για το νέο αεροδρόμιο Καστελίου πήραν “πράσινο φως” πανηγυρικά, αν και ήδη είχαν ξεκινήσει εργασίες.

Όχι κόκκινο χαλί, αλλά... χαλίκια έστρωσαν για την άφιξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανηγυρική τελετή θεμελίωσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι!

Όχι για να τον πάρουν με... τις πέτρες, ανησυχία την οποία είχε εκφράσει (για άλλους λόγους) ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός.

Προς Θεού, οι αντιφρονούντες μόνο τέτοιες διαθέσεις δεν είχαν. Συν τοις άλλοις, διαδήλωσαν ειρηνικότατα την άρνησή τους για τον νέο αεροδρόμιο, έχοντας αποκλειστεί αρκετά μέτρα μακριά από τον χώρο της εκδήλωσης και των ανακοινώσεων, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τα χαλίκια λοιπόν στρώθηκαν, τελευταία στιγμή βεβαίως βεβαίως (καθότι στην Ελλάδα είμαστε), για να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα... στις λάσπες· όχι τις ρητορικές (των πολιτικών αντιπάλων), αλλά εκείνες που δημιούργησε ο καιρός!

Θάρρος

Χαρά στο κουράγιο ορισμένων γυναικών, που τόλμησαν κι έβαλαν γόβα...στιλέτο, αψηφώντας τις λάσπες! Αυτό θα πει θάρρος!

Από την εποχή των (προ πενταετίας) εσωκομματικών της ΝΔ πρέπει να βαστά η κονκάρδα με το μήνυμα “Με τον Κυριάκο” την οποία φορούσε περήφανα στο αριστερό σημείο του σακακιού του ένας φίλος του κόμματος, σήμερα το πρωί στο Καστέλλι. Έχει τον πρωθυπουργό στην καρδιά του, απ’ ο,τι φαίνεται. Το “κόλλημα” που έχει μαζί του δημιούργησε κι ένα ιδιαίτερο μαγνητικό... πεδίο, αφού με το που εξήλθε από το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο ο Κυριάκο Μητσοτάκης ο ένας βρέθηκε στην αγκαλιά του άλλου, σαν... μαγνήτης!

Ο βάλτος και ο... βάλτος!

Με τις σημερινές υπογραφές το έργο φαίνεται να βγαίνει από το... τέλμα! Οι μπουλντόζες παρατάχθηκαν, πήραν το... “πράσινο φως”, αν και ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες.

Ο φωτογραφικός φακός του Κώστα Μεταξάκη κατέγραψε τα κομμένα δέντρα από τα γύρω λιόφυτα, τα οποία με τόση βροχή που έπεσε αυτές τις μέρες μετατράπηκαν σε... βάλτο!

Η σημειολογία της ιστορικής ημέρας έχει διπλή ανάγνωση και λόγω των διατρεξάντων της σημερινής εκδήλωσης.

Για παράδειγμα, φαίνεται να μην μπαίνει... ταφόπλακα στο έργο και στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, παρ’ όλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε συμβολικά μία πλάκα, σε μία γωνιά του εργοταξίου, μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Κι αν τελικώς προχωρήσει και γίνει ο ΒΟΑΚ, δεν θα μπορεί κανείς να βγει και να πει ότι αθέτησε τις βασικές του δεσμεύσεις για τον τόπο καταγωγής του, κατηγορώντας τον ότι προεκλογικά έκανε... πλάκα!

Ο Κώστας Καραμανλής που έφτασε πρώτος στον χώρο του εργοταξίου, παρότι Βορειοελλαδίτης, φάνηκε να μην “σηκώνει” πολύ το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στην περιοχή. Πρέπει να ήταν να ταλαιπωρούνται κι από κάποιο κρυολόγημα, αν καταλάβαμε καλά. Ωστόσο, τέτοια (σημαντική) ώρα, τέτοια λόγια: Και στο βήμα του ομιλητή βγήκε, και μίλησε και την ρακή του την ήπιε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ήπιε μια ρακή... για τον δρόμο, διότι έπρεπε να φύγει “σφαίρα” για τους υπόλοιπους νομούς.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ