Η ιστορία της Κυριακής: Η «Μαύρη Ντάλια» - Ένα έγκλημα ανεξιχνίαστο

Η ιστορία της Κυριακής: Η «Μαύρη Ντάλια» - Ένα έγκλημα ανεξιχνίαστο
Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Η Ελίνα Φαρσάρη στο νέο επεισόδιο της “Ιστορίας της Κυριακής” μας συστήνει την “Μαύρη Ντάλια”.

Η ιστορία της “Μαύρης Ντάλιας” έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλά μυθιστορήματα και ταινίες και φυσικά για ένα πλήθος ντοκιμαντέρ που αναφέρονται σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Ίσως να είναι το πιο ανεξιχνίαστο έγκλημα του 20ου αιώνα, τις λεπτομέρειες του οποίου εξακολουθεί να έχει αναρτημένες το FBI στην επίσημη ιστοσελίδα του. 

Η “Μαύρη Ντάλια” ήταν το παρατσούκλι που οι ρεπόρτερ τον Ιανουάριο του 1947 στο Λος Άντζελες έδωσαν στο θύμα μιας άγριας δολοφονίας. Η κοπέλα, της οποίας το νήμα της ζωής κόπηκε με βίαιο, αρρωστημένο τρόπο, ήταν η 22χρονη Ελίζαμπεθ Σορτ. Μια μονίμως μαυροντυμένη καλλονή, με γαλάζια μάτια και μαύρα μαλλιά τα οποία συνήθιζε να στολίζει με μια φρέσκια ντάλια. Η άτυχη κοπέλα που εργαζόταν ως φωτομοντέλο και σερβιτόρα περιστασιακά ονειρευόταν να γίνει σταρ του κινηματογράφου και η ζωή που έκανε δεν ήταν και η πιο εύκολη, μαρτύρησε τις τελευταίες της στιγμές. Το σώμα της βρέθηκε πολύ άσχημα ακρωτηριασμένο, αλλά ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ. Οι προσαγωγές υπόπτων και οι ανακρίσεις ήταν εκατοντάδες, όμως για κανέναν δεν προέκυπταν αποδεικτικά στοιχεία. Άλλοι τόσοι ήταν και εκείνοι που ισχυρίζονταν στις αρχές ότι γνώριζαν ποιος ήταν ο δολοφόνος ή ομολογούσαν την άγρια ανθρωποκτονία της νεαρής καλλονής. 

8901

Η Ελίνα Φαρσάρη στο νέο επεισόδιο του podcast της “Ιστορίας της Κυριακής” ξεδιπλώνει το χρονικό των γεγονότων εκείνου του Ιανουαρίου του 1947 και μας συστήνει την “Μαύρη Ντάλια”.

Καλή σας ακρόαση!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ