Αίγυπτος: «Θετικά σημάδια» για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Newsroom
Newsroom

Τι ανέφερε ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS) της Αιγύπτου, Ντιάα Ρασγουάν

Η Αίγυπτος λαμβάνει «θετικά σημάδια» από όλα τα μέρη σχετικά με μια πιθανή παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για μία ή ακόμα και για δύο ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS) της Αιγύπτου, Ντιάα Ρασγουάν, ανέφερε ότι η χώρα του διεξάγει εκτεταμένες συνομιλίες με όλα τα μέρη για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την παράταση της τετραήμερης εκεχειρίας.

Οπως δήλωσε, η παράταση θα σημαίνει και «την απελευθέρωση περισσότερων κρατουμένων από τη Γάζα και Παλαιστίνιων κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές».

Επί του παρόντος, βρισκόμαστε στη δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται πως τηρείται.

Σήμερα, 14 όμηροι της Χαμάς θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές. Βάσει τη συμφωνίας, άλλωστε, η αναλογία των ανταλλαγών είναι 1 έναντι 3.

Χθες, 13 Ισραηλινοί όμηροι, γυναίκες και παιδιά, επέστρεψαν σπίτια τους. Ως αντάλλαγμα, απελευθερώθηκαν 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, επίσης γυναίκες και παιδιά.


Πηγή: kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ