Ακάρ: Στην Ευρώπη προσπαθούν να συγκαλύψουν το περιστατικό με τη νηοψία

Ακάρ: Στην Ευρώπη προσπαθούν να συγκαλύψουν το περιστατικό με τη νηοψία

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι όλοι απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη της «παράνομης έρευνας», στις δηλώσεις που έγιναν μετά το συμβάν

Απάντηση στο Γερμανό ομόλογό του για την απόπειρα νηοψίας στο τουρκικό πλοίο έδωσε ο Τούρκος υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι όλοι απέφυγαν να αναλάβουν την ευθύνη της «παράνομης έρευνας», στις δηλώσεις που έγιναν μετά το συμβάν.

«Προσπαθούν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, επειδή γνωρίζουν ότι αυτό που συνέβη είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο», ανέφερε, ενώ σύγκρινε το πρόσφατο περιστατικό με την υπόθεση Courbet. «Προσπαθούν να συγκαλύψουν και να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και για να μην υποστούν τις συνέπειες από αυτό το περιστατικό, το οποίο δεν βασίζεται σε καμία νομική και θεσμική βάση».

Ο Χουλουσί Ακάρ υπενθύμισε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να αναμένει τη συγνώμη της Γαλλίας, που έχει καθυστερήσει πολύ. «Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν προσπάθειες σύνδεσης της επιχείρησης Ειρήνη, που είναι μια παράνομη, μεροληπτική και αμφιλεγόμενη επιχείρηση, με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. Η Γαλλία προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτήν την επιχείρηση, η οποία παραβιάζει σαφώς το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο, συνδέοντάς την με το ΝΑΤΟ. Είμαστε εναντίον τέτοιων προσπαθειών. Κι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ έδωσε την καλύτερη απάντηση στις προσπάθειές της να συνδέσει το περιστατικό με το ΝΑΤΟ. Ο σπουδαίος ρόλος της Τουρκίας μέσα στο ΝΑΤΟ και η συνεισφορά της τονίστηκαν για άλλη μια φορά από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Για το θέμα του γαλλικού ψηφίσματος για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «αυτή η απόφαση (της γερουσίας) έδειξε για άλλη μια φορά ότι η Γαλλία είναι μέρος του προβλήματος, όχι η λύση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ